Jak inwestować w luksusowe apartamenty?

Z tego wpisu dowiesz się:
– po pierwsze czy nadal warto inwestować w nieruchomości w dużych miastach,
– po drugie w jakie aktywa inwestują doświadczeni inwestorzy,
– po trzecie jakie dzielnice cieszą się największym zainteresowaniem,
– ponadto gdzie poszukiwać najlepszych okazji inwestycyjnych,
– jak również jak składać ofertę aby wygrać przetarg.

„Bank sprzedaje całą wieżę na Mokotowie w Warszawie i kupuje je prywatny inwestor”

Z pewnością zauważyłeś, iż coraz więcej banków odchodzi o d tradycyjnego modelu prowadzenia biznesu w swoich placówkach. Ponadto zachęcając swoich klientów do obsługi on-line. W konsekwencji tego coraz częściej zamykają swoje placówki i decydują się na sprzedaż swoich nieruchomości. Z pewnością zauważasz, że nieruchomości będące w posiadaniu banku są zazwyczaj w topowych lokalizacjach i cieszą się dużym zainteresowaniem.

Ponadto Mokotów to jedna z najmodniejszych dzielnic w Warszawie, mieszczą się tutaj centra biznesowe i handlowe. Ceny nieruchomości w tej dzielnicy są jednymi z najwyższych w całej Polsce.

Nic więc dziwnego, że oferta przygotowana przez ING Bank Śląski S.A. sprzedaży lokali, które zajmowały całą wieżę w budynku przy ul. Limanowskiego w Warszawie budziła tak duże zainteresowanie.

Jak wygrać przetarg?

Konkludując kupione przez naszą spółkę Lexa sp z o.o. lokale były sprzedawane w trybie przetargu.

Oceny zgłoszeń dokonała komisja przetargowa. Najlepszą ofertę złożyła Lexa sp z o.o. kierowana przez Daniela Piesto – Prezesa Zarządu. Spółka ta który od ponad 11 lat inwestuje w nieruchomości w Warszawie i okolicach.

Wartość transakcji przekroczyła kwotę 2 mln. zł.

Jakie będą kolejne plany inwestycyjne?

Ponadto pojawia się pytanie jakie plany ma Daniel Piesto związane z lokalami na ul. Limanowskiego ? Czy może podobnie jak Donald Trump w Nowym Yorku, pozostawi całe 3 piętra dla siebie i przeniesie tam swoją rodzinę i firmy?

Z pewnością wygrana w przetargu pokazała duża siłę nabywczą jaką mają spółki kierowane przez Daniela Piesto. Spółki kierowane przez Daniela Piesto mają już za sobą remont kamienic w Warszawie, co pokazuje na swoim kanale Youtube Państwo Piesto:

Inne kamienice są w trakcie remontu:

Jeszcze inne zostały właśnie zakupione przez spółkę, tak jak kamienica na ul. Rakietników 4 w Warszawie:

Daniel Piesto – Prezes Zarządu Lexa sp z o.o.

Prezes Zarządu – Misterium sp z o.o

Przedstawiciele ING BANK Śląski S.A. po podpisaniu aktu sprzedaży lokali w wieży na ul. Limanowskiego 11 w Wa