Zapisz się na newsletter i bądź na bieżąco:

Jak inwestować w luksusowe apartamenty?

Z tego wpisu dowiesz się:
– czy nadal warto inwestować w nieruchomości w dużych miastach,
– w jakie aktywa inwestują doświadczeni inwestorzy,
– jakie dzielnice cieszą się największym zainteresowaniem,
– gdzie poszukiwać najlepszych okazji inwestycyjnych,
– jak składać ofertę aby wygrać przetarg.

Zapisz się na newsletter i bądź na bieżąco:

Jak inwestować w luksusowe apartamenty?
„Bank sprzedaje całą wieżę na Mokotowie w Warszawie i kupuje je prywatny inwestor”

Coraz więcej banków odchodzi o d tradycyjnego modelu prowadzenia biznesu w swoich placówkach zachęcając swoich klientów do obsługi on-line, a co za tym idzie coraz częściej zamykają swoje placówki i decydują się na sprzedaż swoich nieruchomości. Nieruchomości będące w posiadaniu banku są zazwyczaj w topowych lokalizacjach i cieszą się dużym zainteresowaniem.

Mokotów to jedna z najmodniejszych dzielnic w Warszawie, mieszczą się tutaj centra biznesowe i handlowe a ceny nieruchomości w tej dzielnicy są jednymi z najwyższych w całej Polsce. Nic więc dziwnego, że oferta przygotowana przez ING Bank Śląski S.A. sprzedaży lokali, które zajmowały całą wieżę w budynku przy ul. Limanowskiego w Warszawie budziła tak duże zainteresowanie.

Lokale były sprzedawane w trybie przetargu. Najlepszą ofertę złożyła Lexa sp z o.o. kierowana przez Daniela Piesto – Prezesa Zarządu, który od ponad 11 lat inwestuje w nieruchomości w Warszawie i okolicach.

Wartość transakcji przekroczyła kwotę 2 mln. zł.

Pytanie jakie plany ma Daniel Piesto związane z lokalami na ul. Limanowskiego ? Czy może podobnie jak Donald Trump w Nowym Yorku, pozostawi całe 3 piętra dla siebie i przeniesie tam swoją rodzinę i firmy?

Wygrana w przetargu pokazała duża siłę nabywczą jaką mają spółki kierowane przez Daniela Piesto, a których celem jest podnoszenie wartości nieruchomości, a następnie sprzedaż ich z zyskiem. Spółki kierowane przez Daniela Piesto mają już za sobą remont kamienic w Warszawie, co pokazuje na swoim kanale Youtube Państwo Piesto:

Inne kamienice są w trakcie remontu:

Jeszcze inne zostały właśnie zakupione przez spółkę, tak jak kamienica na ul. Rakietników 4 w Warszawie:

Daniel Piesto – Prezes Zarządu Lexa sp z o.o.

Prezes Zarządu – Misterium sp z o.o

Przedstawiciele ING BANK Śląski S.A. po podpisaniu aktu sprzedaży lokali w wieży na ul. Limanowskiego 11 w Warszawie.

Dodatkowe informacje oraz kontakt do Daniela Piesto:

danielpiesto@gmail.com, Jan Witkowski tel. 511-686-226

Strony, osoby i tematy wymienione w artykule:

• Agnieszka Piesto
  • Daniel Piesto
  • Rynek wtórny
  • Wyszukiwanie okazji
  • Małe mieszkania
  • Warszawa
  • Rzeszów
  • Lublin
  • Środki własne